Наградиха най-активните читатели в Смолян, децата сред тях са прочели над 120 книги

Изображение 1 от 6

    На коледно тържество днес Регионалната библиотека „Николай Вранчев”в Смолян награди най-активните читатели и дарители за изминалата 2019 г.
    Номинациите са в раздел – най-активни читатели до 14-годишна възраст в Детски отдел и филиал, Заемна за възрастни над 14-години в отдел Читалня и Дарител на годината.
    От културната институция в областния град обявиха, че изпращат активна и ползотворна година, в която се честват 60 години от основаването на библиотеката .

    През този месец библиотеката подарява на своите читатели безплатна едногодишна читателска карта за 2020 година, обяви на официалната церемония директорът Светлана Хаджиева.

    Читателите на Детски отдел на Регионална библиотека през 2019-та вече са над 800, а наградените малки читатели имат повече от 120 книги за 12-те месеца.

    Скретарят на община Смолян Момчил Николов връчи отличията за най-малък читател до 6 години на Борислава Димитрова Станчева, а до 10-годишна възраст отличия получиха Ира Венциславова Димитрова –ученичка от трети клас в СУ „Отец Паисий” и Йоана Михайлова Димитрова – ученичка от четвърти клас в ОУ „Иван Вазов”

    Сред тийнейджърите в младша възраст от 10-14 години беше отличена петокласничката от ОУ „Иван Вазов” Валерия Венциславова Колаклиева. Най-активни читатели във филиала на библиотеката за 2019-та се били Костадин Бисеров Кехайов- ученик в първи клас в ОУ „Юрий Гагарин” и Йоана Венциславова Иванова – ученичка в четвъртиклас в ОУ „Юрий Гагарин” в Смолян.

    Читателите през 2019 г. в отдел „Заемна за възрастни” са над 1300, а наградените са прочели по повече от 140 книги.
    В категорията на възрастните като най-активни читатели за 2019 г. бяха отличени Сийка Чолакова, Саша Георгиева и Мая Чаракчиева, а наградата за най-активен потребител на отдел „Читалня” се присъди на Йорданка Щърбова.
    През 2019 година в библиотеката са постъпили над 800 тома литература като дарение. Най-големите дарители са Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, УниБит, Сдружение за градски читални, фирма „Фесто” – Смолян, много местни автори и граждани.
    Наградата за Дарител на 2019 година се присъжда на Марта Левчева, дъщеря на писателя Любомир Левчев за дарението от книги от личната библиотека на известния български писател.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини