2 °C

Наградиха най-активните читатели в Смолян, децата сред тях са прочели над 120 книги

Изображение 1 от 6

  На коледно тържество днес Регионалната библиотека „Николай Вранчев”в Смолян награди най-активните читатели и дарители за изминалата 2019 г.
  Номинациите са в раздел – най-активни читатели до 14-годишна възраст в Детски отдел и филиал, Заемна за възрастни над 14-години в отдел Читалня и Дарител на годината.
  От културната институция в областния град обявиха, че изпращат активна и ползотворна година, в която се честват 60 години от основаването на библиотеката .

  През този месец библиотеката подарява на своите читатели безплатна едногодишна читателска карта за 2020 година, обяви на официалната церемония директорът Светлана Хаджиева.

  Читателите на Детски отдел на Регионална библиотека през 2019-та вече са над 800, а наградените малки читатели имат повече от 120 книги за 12-те месеца.

  Скретарят на община Смолян Момчил Николов връчи отличията за най-малък читател до 6 години на Борислава Димитрова Станчева, а до 10-годишна възраст отличия получиха Ира Венциславова Димитрова –ученичка от трети клас в СУ „Отец Паисий” и Йоана Михайлова Димитрова – ученичка от четвърти клас в ОУ „Иван Вазов”

  Сред тийнейджърите в младша възраст от 10-14 години беше отличена петокласничката от ОУ „Иван Вазов” Валерия Венциславова Колаклиева. Най-активни читатели във филиала на библиотеката за 2019-та се били Костадин Бисеров Кехайов- ученик в първи клас в ОУ „Юрий Гагарин” и Йоана Венциславова Иванова – ученичка в четвъртиклас в ОУ „Юрий Гагарин” в Смолян.

  Читателите през 2019 г. в отдел „Заемна за възрастни” са над 1300, а наградените са прочели по повече от 140 книги.
  В категорията на възрастните като най-активни читатели за 2019 г. бяха отличени Сийка Чолакова, Саша Георгиева и Мая Чаракчиева, а наградата за най-активен потребител на отдел „Читалня” се присъди на Йорданка Щърбова.
  През 2019 година в библиотеката са постъпили над 800 тома литература като дарение. Най-големите дарители са Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, УниБит, Сдружение за градски читални, фирма „Фесто” – Смолян, много местни автори и граждани.
  Наградата за Дарител на 2019 година се присъжда на Марта Левчева, дъщеря на писателя Любомир Левчев за дарението от книги от личната библиотека на известния български писател.

  СмолянБГвести

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 18.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  18 фев 2020
  Последни новини