Airbnb търси в интернет дали потенциалните потребители не са психопати

За да предпази собствениците на имоти Airbnb вече използва изкуствен интелект, който търси в интернет признаци, че потенциалният гост може да не е надежден клиент.

Изкуственият интелект взема под внимание всичко – от съдебното минало до постовете в социалните мрежи и определя наличето на черти като нарцисизъм, макиавелизъм, дори психопатия.

Изкуственият интелект е дело на Trooly, стартъпът, който Airbnb купиха през 2017. Компанията, обаче, отказва да коментира до каква степен използва Trooly.

На сайта си Airbnb твърдят, че изкуственият интелект се използва за оценка на потенциални клиенти, като претегля риска от всяка резервация преди тя да бъде потвърдена.

“Използваме прогнозни анализи и машинно учене, за да оценим стотици сигнали, които ни позволяват да разкрием подозрителна активност, преди тя да се е случила”, казват от компанията.

Трудно е да се каже дали изкуственият интелект наистина предсказва дали човек е психопат или просто човек, който не бихте искали в дома си – разчитайки единствено на информацията онлайн.

Airbnb се борят с агресивните гости, потрошаващи цялата покъщнина, от години, затова не е изненада, че се опитват да набележат предвалително потенциалните нарушители.

Източник: sciencealert.com

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини