Женски клуб "Родопчанка" в Смолян спечели проект за превенция срещу насилието

Клуб на жените „Родопчанка“ в Смолян получи финансиране на проект за превенция на насилието сред жените. Финансирането от 4 768лв. е осигурено от Българския фонд на жените, като дейностите ще се реализират в рамките на 6 месеца до края на месец май във фирми от малки населени места в област Смолян. Цялото име на поректа е

Кампанията ще с епроведе след идентифициране на малки производствениКомуникационна кампания за проучване и анализиране на нагласите за превенция на насилието над жени на работното място сред ръководния състав на малкия и среден бизнес в област Смолян. фирми, предимно с женски състав, като на ръководствата им ще бъде предоставен предварително съставен План за действие, основан на нулева толерантност към насилието и гарантиране на сигурността на жените на работното им място.

В отговор на насилието над жени ще бъде предоставен за прилагане и разработен Наръчник за бизнеса. Предвидено е да бъде създадена и платформа за споделяне на добри практики, като в края на кампанията, ще бъде изготвен обобщен Доклад с анализираните резултати, който ще се разпространи до всички заинтересовани страни.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини