Британската кралица свика среща на кралското семейство за принц Хари и Меган Маркъл

Британската кралица свиква днес среща с най-висшите представители на кралското семейство за обсъждане на бъдещата роля на херцога и херцогинята на Съсекс – принц Хари и Меган Маркъл. Двамата изненадващо обявиха миналата седмица, че възнамеряват да се откажат от високото си положение в кралската фамилия и от финансовите си привилегии, произтичащи от него. 

Кралица Елизабет Втори е поканила във фамилното имение Сандрингам принц Хари, брат му принц Уилям и техния баща и нейн син принц Чарлз. Меган Маркъл ще се включи в дискусиите по телефона от Канада. 

Не се правят догадки дали на срещата ще бъде постигнато някакво решение, но кореспондентът на BBC за кралското семейство Джони Даймънд заяви, че надеждите са да бъде набелязани следващи стъпки за определяне на бъдещите отношения на двойката с кралския двор. 

Очаква се принц Хари и Меган Маркъл да запазят сегашните си титли, но трябва да се изясни какъв ще бъде новият им статут, с какво ще им бъде позволено да се занимават, за да се издържат и как ще се осигурява охраната им.

Междувременно „Сънди таймс“ разказва за огорчението на принц Уилям, който е разочарован в последно време и окончателно е изгубил връзка със своя брат.

„Винаги бях до него, рамо до рамо. Но сега едва ли ще успея да го прегърна отново – станахме напълно чужди. Това е тъжно. Хари спря да бъде част от екипа. Единственото, което мога да направя сега, е да го подкрепя и да се опитам да го разбера. Надявам се, че времето ще отмине и ние отново ще се придържаме към едни и същи възгледи“, предава думите на престолонаследника един от неговите приятели в разговор с журналист от изданието.

Очаква се принц Чарлз, който е в Оман заедно с премиера Борис Джонсън, за да поднесе официални съболезнования за смъртта на султан Кабус бен Саид, да се върне навреме за срещата в Сандрингам.

След като принц Хари и Меган обявиха в социалните мрежи, че ще се оттеглят от кралското семейство, абдикирането им стана водеща световна новина. Излязоха коментари какво следва от тук нататък, но се появиха и шеговити идеи, като предложения за работа на херцозите на Съсекс в някои нашумели лайв шоу програми.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини