Млад мъж оцеля три седмици без подслон в Аляска (видео)

В смръзяващата зима на Аляска 30-годишния Джейсън Стийл оцеля повече от три седмици без много храна или подслон.  

Отдалечената му хижа изгоряла в средата на декември. Едва след като семейството му поискало властите да проверят какво се случва с него, той бил открит и спасен на 13 януари.

Хижата на Стийл се намира в отдалечения район в долината Суситна, северозападно от Анкоридж, на около 32 километра от град Сквента.

Младият мъж обичал дивата природа и живеел там от септември миналата година. Стийл не е сигурен за точната дата на пожара, някъде около 17 или 18 декември. Огънят пламнал, защото той поставил голямо парче картон в печката си на дърва. Събудил се от "огнени капки пластмаса", които паднали от покрива му. Избягал навън само в дългите си термогащи, ботуши и пуловер. Целият му покрив бил в пламъци.

Стийл бързо се върнал вътре, за да вземе каквото може, за да оцелее. Успял да избяга обратно навън, точно когато цялата хижа била обхваната в бурни пламъци. Той разказал на военните спасители, че можел само да се надява, че неговият лабрадор Фил също е излязъл навън, но сърцето му било разбито, когато го чул да лае в паника вътре в пламтящата дървена хижа.

За да оцелее в студа, Стийл построил импровизиран подслон от това, което останало от изгорялата хижа. Живеел на консервите, които успял да спаси от огъня.

Изкопал голям знак SOS в снега с надеждата да бъде видян отгоре.

Единственият начин да го спасят в този район бил по въздух. Военният хеликоптер успял да го открие навреме и да го изведе от района.

Стийл винаги бил запален по живота на открито, но планира да се присъедини към семейството си в Солт Лейк Сити, докато се възстановява от изпитанието.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини