Собственици на магазин в Кърджали продават с отстъпка стоки на членове на Съюза на инвалидите

    Собственици на магазин за бяла техника в Кърджали продават с отстъпка от 10 процента стоки на членове на Съюза на инвалидите. За да закупите на преференциална цена бяла техника трябва само да покажете заверената си карта на член на Клуба на инвалида в Кърджали. Покупките могат да се направят в магазин „Евросат” в кв.”Възрожденци”. Собственикът Сабри Сабри сподели, че по желание на хората с увреждания, той може да достави от дистрибутори и техника, която в момента липсва в магазина.

      Семейство Сабри е чувствително към проблемите на кърджалийци в неравностойно положение. Съпругата Гюлер Сабри е правила два пъти дарения на младежите в Защитеното жилище в кв.”Байкал”. Последният път бе преди дни, когато тя им занесе нов телевизор.

     Директорът на Защитеното жилище Айтен Мехмед разказа за „Кърджали бг вести”, че в резултат на грижите от 2014 г.насам младите хора с увреждания са развили значителни умения. Те много обичат да гледат телевизия, успяват да боравят с дистанционното , като освен пускането на телевизора , могат да избират и каналите.

      Младите хора поддържат изключителен ред и чистота в Защитеното жилище. Освен, че обичат да гледат телевизия те полагат грижа и за чистотата  и храната, каза още Айтен Мехмед.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини