От полицията отчитат, че изнесените приемни за нови документи дават резултат

През изминалата седмица са приети около 100 заявления за издаване на лични документи, повече в сравнение с предходната седмица. Голяма част от тях са приети при организираната изнесена приемна на 21.01.2020г. в ДПЛПС – с.Петково, както и в Рудозем на 23 и 24 януари.

Изнесен прием за подаване за заявления за български лични документи е организиран за 29.01.2020г. в Неделино в сградата на Полицейски участък. При интерес от страна на гражданите, приемът на заявления може да продължи и на 30.01.2020г.

Създадена е организация да бъдат приемани заявления за издаване както на лични карти, така и на паспорти и свидетелства за управление на МПС. От полицията припомнят, че съществува възможност таксата за издаване на документ да бъде платена на място. Служителите ще работят с непрекъснато работно време, без обедна почивка.

До края на м.март изнесен прием на документи е предвидено да бъде осъществен и в общините Доспат и Баните, като точните дати за всяка община ще бъдат оповестени допълнително, след като бъде създадена необходимата организация.

През 2020г. предстои да бъдат подменени около 22 282 лични карти, поради изтичащ срок на валидност. Отделно от тях са личните карти, които предстои да бъдат издадени за първи път на лица, навършващи 14-годишна възраст, подмяната на загубени и откраднати документи, подмяната на лични документи поради смяна на имената, гражданското състояние или постоянния адрес на лицата.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини