Родопски кмет привлече голяма IT-компания от столицата да инвестира в Мадан, за да стимулира младите

Кметът на Община Мадан Фахри Молайсенов инициира среща между местната власт, младите хора в общината и собствениците на успешна IT-компания, както и млади специалисти в областта на информационните технологии, родом от Мадан и Рудозем. Според него, за всеки кмет е огромен успех и радост да запази младите хора в родното място, вместо да развиват потенциала си в други градове и държави.

„Срещата е изключително важна среща, с нея правим и първата важна крачка, касаеща развитието на IT-сектора в Мадан и младите хора, насочили се към тази сфера.
Основната тема на разговор бе обсъждането на възможностите за развитие на IT-сектора в Мадан и модела на работа, които да привличат и задържат младите хора в родния им град, създавайки работни места в този бранш. Тази среща при всички случаи беше много нужна и надявам се полезна.“, коментира Молайсенов.


IT- секторът е най-бързо развиващият се и в огромната си част, хората които работят в него са млади, интелигентни и образовани. По думите му в Мадан има достатъчно такива и ще се търсят възможности за развитие в тази посока. „Благодарен съм и на собствениците на фирмата, които след София и Пловдив избраха, но не случайно Мадан за разширяване на дейността си.“, каза още градоначалникът и допълни, че всичко, с което може да съдейства и е в правомощията на местната власт, включително и материално-техническа инфраструктура и база, ще бъде осигурено.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини