Задръстване и десетки автомобили закъсали преди Пампорово, движението е възстановено

    Десетки автомобили и камиони са закъсали на пътя на стръмната отсечка от бензиностанцията към курорта Пампорово. Километричната колона вече е разчистена, движението е възстановено при зимни условия, обявиха от фирмата, отговаряща за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в Смолянско.

    На терен работят 83 машини, пътните настилки са заснежени, а на места заледени, но се обработват, опесъчават и осоляват, обяви областният управител Недялко Славов.
    За цялата област Смолян движението на всички автомобили да е с вериги. Ограничено е движението на товарни автомобили с маса над 12 т. и движение на МПС с ремаркета и полуремаркета. Към 16:00 часа времето е облачно с интензивен снеговалеж над цялата област Смолян и видимост до 150 м. Температурите са в диапазона от –5°С до + 1°С. Натрупаната нова снежна покривка е от 25÷45 см. Силни пориви на вятъра по високите места са довели до навявания.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      За
      Закъсали
      1 0
      18:44, 5 фев 2020
      Всичко е вярно до частта с възстановеното движение. Ще сляза да уведомя всички, с които от 3 часа си чакаме отбити в споменатата отсечка, че явно нещо сме се объркали, а движението си е нормално.
    Последни новини