Обстановката в Смолянско се нормализира след снеговалежите, трети ден има села без ток

След обилните снеговалежи на 5 февруари, два дни по-късно все още има населени места без електрическо захранване. 

В девинското село Осиково вече втора нощ са без захранване, очаква се до обяд днес то да бъде възстановено. С продължителни прекъсвания бе ток са и жителите на маданското село Върбина и няколко села наоколо. Работи се и там също се очаква до обяд да бъде възстановено. Няма населени места в областта без вода.

Екипи на Електроразпределение Юг успяха за единични села в области Смолян да доставят мобилни генератори за електроенергия, съобщиха от дружеството и продължават работа до пълното възстановяване на съоръженията.

Като цяло обстановката в област Смолян се нормализира, остават ограниченията за прохода „Превала“. Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, пътните настилки са заснежени и заледени на места, но почистени и обработени. Затворени за движение остават пътищата от границата с област Пловдив до НАО „Рожен“ и до картофохранилището в Момчиловци поради снегонавявания и намалена видимост.

Отпаднаха голяма част от ограниченията за движение по пътищата в област Смолян.

Все още е в сила задължителното движение на автомобилите с вериги, а за товарните да са до 12 тона и без ремаркета и полуремаркета по направленията Проглед – Стойките, Смолян – Девин – Михалково, Рудозем – Смолян, Пампорово – Смолян. За товарните автомобили ограниченията все още са в сила и за пътищата Батак – Доспат, Сърница – Доспат и Михалково – Чуреково.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини