Със заповед на кмета Общинската администрация вече е с ново работно време

С нова заповед от 10 февруари 2020г, кметът на община Смолян Николай Мелемов регламентира работното време на служителите на администрацията. Идеята е да се постигне по-ефективно и качествено административно и качествено обслужване на гражданите и бизнеса е мотивът на Мелемов и екипа му за промените.

Така работното време на Общината и всички бюджетни структури към нея от 10 февруари тази година е от 08.30 ч. до 12.30 ч. от 12.30 ч до 17ч., с обедна почивка от 12.00ч до 12.30 ч., сочи заповедта.

Въвежда се и гъвкаво работно време на Центъра за информация и услуги на гражданите без прекъсване на плаващ график, за да може да се осигури непрекъсваем режим на работа с потребителите-включително за подаване на заявления/искания, плащане на каса или чрез ПОС, за получаване на информация, данни и документи.

Така новият Център ще работи без обедна почивка от 08:30 ч. до 17:00 ч.

В заповедта са регламентирани и случаите, когато в Центъра за информация и услуги за гражданите има потребители в края на обявеното работно време, работата в него продължава до приключване на тяхното обслужване, но не повече от два астрономически часа след обявеното работно време.  С новата заповед от 10 февруари 2020г се отменят действащите до сега заповеди от 2012г и 2013г., а к контролът по изпълнението й се възлага на секретаря на Общината.

Центърът се намира в сградата на общинската администрация, разполага с 4 гишета – деловодство, ГРАО , устройство на територията и местни приходи. В него гражданите могат да заявят съответната услуга, да я заплатят с дебитна или кредитна карта и да получат услугата на същото място.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини