Коронавирусът е пред прага ни, Регионалната здравна инспекция в Кърджали готова да реагира

    Коронавирусът е пред прага ни след като в публичното пространство изтече информация за 12 заразени в Република Турция. Политик от управляващото мнозинство поиска спешни мерки. В тази връзка помолихме за становище Регионалната здравна инспекция.

      За Кърджали бг вести директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев заяви, че се следи с внимание ситуацията в Република Турция. Кърджали е регион който заслужава особено внимание. Тази година над 100 000 двойни граждани се очаква да сменят тук документите си за самоличност. Кърджалийци пътуват на пазар в Одрин и Чорлу. За големи празници пристигат много гости.

      Очакваме указания от Министерството на здравеопазването, подчерта д-р Виктор Кирчев. Той посочи, че в момента има готовност веднага да се въведат ограничителни мерки, както по време на грипна епидемия. Готовност има и за по сериозни  ограничения при много строг контрол, подчерта директорът на Регионалната здравна инспекция.

      Имаме доверие в нашата здравна система. Гражданите на Кърджали и областта обаче трябва да бъдат съпричастни и сами да предприемат действия за да се предпазят. Едно от тях е да ограничат пътуванията за шопинг туризъм, подчерта д-р Виктор Кирчев.

     Ще припомним, че за заплахата от коронавирус за кърджалийци първа заговори общинската съветничка Елван Гюркаш,  която се появи на сесия с маска и призова колегите си да я последват.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      пред прага ви
      6 -4
      10:42, 15 фев 2020
      Ще се провалите, както винаги сте се проваляли.
    Последни новини