Провериха при специализирана операция в областта 298 автомобила,половината водачи-нарушители

298 моторни превозни средства и 10 заведения са били проверени при специализирана операция за противодействие на нарушения на обществения ред и на престъпността в малките и отдалечени населени места, за контрол на режимите на скорост, на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества. Операцията е проведена на териториите на полицейските управления в Момчилград, Крумовград, Ардино и Джебел. Констатираните нарушения на ЗДвП са 152 и за тях са съставени 29 акта и 123 фиша. Петима непълнолетни са били установени след определения час в заведения в Момчилград. Полицейски служители са уведомили родителите и са им предали децата.

68-годишен водач на „Опел“ блъснал спрял „Фолксваген“ на ул..“Осми март“ в Кърджали вчера малко преди 8 часа. Блъснатият автомобил се задвижил и се ударил в дърво. Няма пострадали, нанесени са само материални щети. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Незаконен превоз на животни е бил установен в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места на територията на РУ-Момчилград. Товарен „Мерцедес, управляван от 49-годишен, бил спрян за проверка в Момчилград. Водачът не представил необходимите документи за превозваните 3 телета. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини