САЩ и Индия подписаха оръжейни сделки за над 3 милиарда долара

САЩ и Индия подписаха договори за отбрана на стойност над 3 млрд. долара. Това обяви американският президент Доналд Тръмп във вторник след разговори с индийския премиер Нарендра Моди. "Разширяваме военното си сътрудничество. Сключихме сделка на стойност над 3 милиарда долара. Индия ще купи вертолети AH-64E Apache, както и морски вертолети MH-60R Seahawk", заяви ръководителят на Белия дом, който е на официално посещение в Индия, съобщава ТАСС.

По-рано The Times of India съобщава, че за посещение на Тръмп, Ню Делхи се е подготвил за подписване на два основни договора на обща стойност 3,5 милиарда долара: за закупуване на партида от шест хеликоптера AH-64E Apache за 930 милиона долара и 24 хеликоптера MH-60R Seahawk в комплект с ракети на обща стойност 2,6 милиарда долара.

Според Тръмп, САЩ са оптимистични по отношение на възможността за постигане на търговско споразумение с Индия.

"Друга важна тема на разговорите ми с министър-председателя бе развитието на двустранните икономически отношения, основани на принципите на честност и реципрочност. Оптимист съм относно възможността за постигане на споразумение, което е много важно и за двете страни", обяснява Тръмп.

Сред обещаващите области на сътрудничество в икономическата сфера Тръмп също определя взаимодействие в областта на информационните технологии, в частност, върху развитието на 5G мрежи. "По време на посещението обсъдихме значението на 5G защитените мрежи. Необходимо е новите технологии да се превърнат в инструмент за мир, напредък и просперитет, а не за нещо, което може да се превърне в средство за цензура и натиск."

"За да се гарантира, че инфраструктурата на бъдещето е изградена по начин, който гарантира сигурност, прозрачност и отчетност, Съединените щати работят с редица партньори, включително Австралия и Япония, за създаването на многофункционална платформа на Blue Dot Network. Това ще бъде критична инициатива, която ще осигури на страните надеждни и предоставени от частния сектор на икономиката възможности за развитие на висококачествени инфраструктурни проекти по целия свят ", заключи американският лидер.

САЩ възнамеряват да увеличат износа на втечнен природен газ (ВПГ) за Индия, тъй като мрежата за разпределение на газ в страната се модернизира от Exxon Mobil.

"С разстежа на Индия нараства и потреблението на енергия. Вчера Exxon Mobil подписа споразумение за подобряване на газоразпределителната мрежа на Индия, така че САЩ да могат да изнасят още повече втечнен природен газ в Индия", коментира Тръмп.

В същото време Тръмп отбеляза, че след поемането на поста президент, износът на енергия от САЩ за Индия вече е нараснал с 500%, докато общият търговски оборот - с 60%.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
25 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
25 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
25 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
25 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
25 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
25 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
25 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
25 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
25 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
25 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
25 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
25 май 2020
Последни новини