Борисов: Европа се нуждае от обща емигрантска политика

„Европейският съюз е с водещо значение за поддържането на мира и стабилността в региона в контекста на мигрантската криза. Затова продължаваме задълбочаването на диалога и общите европейски действия, трябва да намерим трайни решения“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел преди той да замине от София за Анкара, цитиран от пресслужбата на МС.

„Европа се нуждае от обща емигрантска политика, от спешни решения, които съм убеден, че могат да бъдат постигнати само в диалог с всички засегнати страни, включително и Турция“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Българският премиер изтъкна, че от ключово значение е управлението на миграцията в настоящия момент да се извършва по всеобхватен и координиран начин, в съответствие с принципите на солидарността и споделената отговорност. „Това остава приоритет за България, която продължава да осигурява високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред Шарл Мишел.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ръ
    Ръжди Вешидов
    0 0
    09:59, 5 мар 2020
    Бат Бойко пак дрънка като тенеке на вятър Но той е сравним само с китаеца Председателя Мао Великият Кормчия
Последни новини