11 °C

Изнасяме водомерите на границата на собствеността, според нов закон за ВиК?

До края на март ще бъде публикуван за обществено обсъждане нов закон за ВиК. До месец април законът трябва да бъде внесен в парламента, пише "24 часа", цитирайки зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Според новия закон водомерите трябва да се изнесат на границата на собственост. В него се предвижда и въвеждане на "водни" помощи за социално слабите заради предстоящите поскъпвания на водата. Преразглежда се ролята на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). 

Водните помощи ще трябва да покриват разходите за до 1,5 кубика вода на човек на месец. Както и досега ще има горен праг за цените на водата, така че месечната сметка за вода на домакинство да не надвишава 2,5% от средномесечните му разходи. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ни
  НИЩО НЕ ИЗНАСЯМ
  19 -1
  13:18, 5 мар 2020
  Ще бия и псувам педеразите от в и к. Ако ми дадат 500 нинта за действието може и да се замисля. Казвам - може. Аз нве бера парите от дърветата. Трябва да има строшени кратуни на политици. Иначе тоя цирк ще продължава
 • 2
  Не
  ненормалници
  18 -1
  13:18, 5 мар 2020
  то и сега е така. До 2 м. от улична регулация в имоти и в сгради до 5 м. Този нанков е завършил география и е толкова "вещ" и в строителството.Видяхме тол системата, която е под негово ръководство, а пешкира отнесе началника на Апи. Трябва новото строителство да се изиска да е така, а не да са каранаселението отново да прави нови водомерни шахти. През социализма нормата за човек беше 2.2 куб. м. вода. на месец. сега тази норма я намалят. За да сме и мръсни. Все по-надалу и по-надолу. това ще е заслугата на "великия" географ Нанков.Все простащини.
 • 3
  Че
  Че Гевара
  19 0
  13:46, 5 мар 2020
  Трябва да има убити политици иначе България няма да се оправи никога!
 • 4
  Ха
  ХАНКО БРАТ
  10 0
  17:57, 5 мар 2020
  НяКОЙ иска бързо и наведнъж да си пласира водомерите с дистанционно отчитане. Приеха наредба с която ни задължиха при авария на водомера да бъде заменен с водомер с дистанционно отчитане,на така става бавно и постепенно пласирането на новите водомери.Сега като ни задължат да изкараме водомерите с този нов закон,този няКОЙ ще ги пласира бързо.Чиста работа.
 • 5
  Съ
  Съби Димитров
  4 0
  21:24, 5 мар 2020
  Смърт на фашизма свобода на народа !
 • 6
  Ге
  Георги
  5 0
  21:35, 5 мар 2020
  На ТИКВАТА, му е много здрава кратуната, и става само за рачел защото много време трябва да се
  вари и трудно увира.
  • СВ
   С варене няма да стане
   4 0
   23:45, 5 мар 2020
   Нужни са по-твърди методи . И предмети
 • 7
  Гр
  градски
  6 0
  00:12, 6 мар 2020
  Ако е за сметка на ВИК да и водомерите да са тяхна собственост.Както енергиините дружества. Но ако не е така всички си заслужаваме униженията които ГРОБ ни засипват защото СПИМ и не ги изметем с тоягите. Това ако беше в някоя съседна държава вече щеше да има големи протести но тук .....
 • 8
  До
  Добри Чинтулов
  3 0
  07:04, 6 мар 2020
  Стани,стани юнак балкански
  от сън дълбок се събуди,
  срещу изедниците народни
  ти българите поведи.

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини