Днес рожден ден празнува голямата Веселина Бабаджанкова.

Само дни след операцията, примата на родопския хумор на крака пред публиката в Момчиловци.

На връх Тодоровден  рождения си ден празнува любимката на родопчани Веселина Бабаджанкова. Примата на клуб „Зевзек“ посрещна 63 си година в Момчиловци на сцената пред стотици, събрали се за конските кушии. Това се случа дни след операцията, на която Веси се подложи.

„Всичко е наред ,чувствам се супер,операцията беше на 14 февруари,а и днес бях в Дерекя“, казва с огромната си усмивка царицата на комедията.

Преди време смолянчани се обединиха и подадоха ръка на любимката си като отидоха на благотворителен спектакъл организиран за нея. Тогава Веселина през сълзи благодари на всички, които й помогнаха да събере пари за подмяна на ставите. Въпреки болките и бастунчето с което си помагаше ,тогава Веселина се вихри на сцената като хала, а лакърдиите,масалите,вицовете и песните не стихнаха пет часа.

Сега Веселина е добре и се готви да празнува с най-близките си хора. Тя е щастлива съпруга, майка и баба.

Всеки, който поговори с нея дори и пет минути завинаги бива завладяван от нейното остроумие и благост. Няма как човек да не я обича. Смолянчани са свикнали да я виждат в центъра на почти всяко благотворително събитие. Ако те допусне до сърцето си разбираш, че тя е от един изчезващ вид хора. От онези, които поставят себи си на втори план,от онези дето намират хубавото и в най-лошото и дето с майтапа може да „попържат „всеки арогантен тарикат. 

Веселина е и от изчезващите артисти. Такива като нея дето разсмиват публиката само с появата си вече почти липсват. Защото както казва самата тя „лесно е да разплачеш някой, трудното е да го разсмееш“. А самата тя често плаче. Разплакват я чуждата болка и страдание.

Иначе Веселина е родена в Широка лъка, първите седем години от детството й преминават в Стойките, после живее в Устово. По професия е геодезист, но никога не е работила като такава. Казва, че не се страхува от работата и много обича да помага, затова често повтаря: „Животът е само един и е добре да го изживеем с добро и усмивка!”.


Екипът на СмолянБгвести желае здраве и още покорени сцени на примата на родопската комедия.

Анелия Веселинова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини