Как движението "Me Too" промени "Мулан"

Светът, в който живеем е удивителен поради много причини, а една от тях е, че почти няма невъзможни неща. Доказателство за това е движението Me Too, което възникна през 2006 г., но едва през 2017 г. благодарение на социалните мрежи придоби огромна популярност.

Жените все по-усилено и умело отстояват правата си, което доведе до това мъжете да се съобразяват не само с това какво говорят, но и какво правят. И положението е такова не само в Холивуд, а почти навсякъде.

Разбира се, именно меката на киното е засегната най-много. Поредният пример се оказва "Мулан". Единият от продуцентите на филма - Джейсън Рийд, споделя пред Collider, че заради Me Too се е наложило да премахнат един от персонажите от историята.

Става дума за един от основните герои - командирът на Мулан Лий Шанг, към когото безстрашното момиче по-късно изпитва любовни трепети. Според Рийд в днешно време и под въздействието на Me Too е било прекалено неудобно да има мъж, който да бъде едновременно в позицията на командващ и да представлява любовен интерес на героинята.

Лий Шанг всъщност няма да изчезне напълно. Disney са решили да разделят героя на две. Така в "Мулан" ще видим командир Тунг - духовен баща и ментор на Мулан, и Хонгхуй - равнопоставен на Мулан, с когото няма да се погаждат.

По този начин студиото избягва от превърналата се в неудобна ситуация жена да бъде влюбена в прекия си началник, който пък да се държи зле с нея. Честно казано се чудим дали този ход е уместен и не е доста преувеличен, но ще разберем дали ще ни хареса на 27 март, когато е премиерата на "Мулан".

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини