В Чепеларе пускат в отпуск чиновници, доставят храна и лекарства на старци

След открития случай на коронавирус в Банско, в курортния град Чепеларе хората силно се притесниха. В статуси в социалните мрежи десетки чепеларци се страхуват от чужденците, които идват в града. Предимно англичани и руснаци идвали от Пампорово и се разхождали по улиците на града, пишат хората. 

"Точно затова днес свикахме кризисния щаб", каза кметът Боран Хаджиев. Основната мярка, която са взели, е да затворят от утре - 17 март пистите на Пампорово и така реално да се сложи преждевременен край на зимния сезон. Хаджиев допълни, че решили да пуснат в отпуск 30 процента от администрацията. Бременни и майки на малки деца са първите в списъка. Шефове на дирекции също трябва да решат кой да излезе в отпуск. "Правим го за безопасност", допълни управникът на Чепеларе. 

"Проблем са предпазните маски и дезинфектанти. В петък очакваме голяма доставка, надяваме се да пристигнат навреме", обясни още Хаджиев.

След Смолян, в Чепеларе също създават организация за доставка на храна и лекарства по домовете на възрастни и самотноживеещи хора. 

Анелия Веселинова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини