Масирани проверки за спекула с цените от първа необходимост

От  днес започват масирани проверки за спекула в  цените от първа необходимост, дезинфектанти и всичко, което е необходимо за здравето на хората.. Това обяви на брифинг след срещата между Прокуратурата, МВР и Националния кризисен щаб главният прокурор на републиката Иван Гешев.

Той обяви, че за целта е създаден щаб в прокуратурата, който ще е в  директна връзка с Националния щаб.

„За всички трябва да е ясно, че икономиката се възстановява, но не така стоят нещата с човешкия живот. Затова трябва да се вземат мерки за здравето на българските  граждани-това е най- важната цел, с която всеки трябва да се ангажира”, добави Гешев. И заяви оптимистично: При добра организация, ще минем през тази криза”

Гешев посочи, че Прокуратурта продължава да работи и в тази ситуация. „Заради кризата не означава, че хората, които извършват престъпления, ще спрат да го правят. Създадена е организация в страната да няма проблеми, свързани с функциониране на прокуратурата и да се гарантира спокойствието във всички населени места. ВАП осъществява мониторинг върху контролните органи, от които зависи защитата на  здравето на българите”.

В качеството си на български гражданин Иван Гешев се обяви за налагането от страна на законодателната и изпълнителната власт на по-строги мерки за спиране разпространението на заразата. „Мисля, че е време държавата в лицето на законодателната и изпълнителната власт да вземат още по -радикални мерки, които вече са наложили други държави около нас.”, каза той.

Да не се спекулира и с информацията и да не се пускат злонамерени сигнали, призова и глав.секретар на МВР Ивайло Иванов. Той даде пример с появили си снимки на лекарства с различна цена в интернет, които са проверени и е установено, че информацията не е вярна. „Задейства се МВР по всички тези сигнали, ангажира се ресурс за проверката, а когато се окаже злонамерен сигналът,  се отделят полицаи, които могат да помагат на гражданите в това време. Затова бъдете отговорни и солидарни в този напрегнат момент" , призова той.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ам
    АмериканскиХойКосмат
    3 -4
    12:54, 16 мар 2020
    Първо ,
    всичките клоуни от ГРОБ/ДПС са много смешни с тия прически ПИНГ-ПОНГ
    ...
    Второ ,
    при нас в щатите , всеки щат си има закон против спекулата - над 10% увеличение на цените в рамките на 1 месец и Федералес ти режат топките
  • 2
    Ma
    market
    4 -5
    13:44, 16 мар 2020
    Цената се определя от търсенето и предлагането, а не от милиционерите.
  • 3
    Гр
    Гражданин
    0 -1
    15:19, 16 мар 2020
    Да проверят в гр. Хасково цената на брашното защото стигна 1.60 лв за килограм
Последни новини