"Барикадират" Баните от коронавируса, спират всяка кола и мерят температура

Изображение 1 от 2

    От днес по двама служители на община Баните, "въоръжени" със стоп-палки и предпазени с маски, спират всяка кола, навлизаща на територията на общината. Това става на основание на кметска заповед от 16 март, според която кметът Милен Белчев е резпоредил да се мери телесната температура на всеки стъпил на територията на общината. Цитирам: "На входните пътни артерии на община Баните - селата Малка Арда, Дрянка, Загражден и Давидково /от Лъки/, да бъдат спирани, да им бъде измервана телесната температура, да бъдат разпитани и записвани в дневник всички лица, влизащи на територията на общината. Дневникът да съдържа данни за имената на лицата, от къде пътуват, при кого и в кое населено място ще отседнат или ще преминат транзитно, телесната им температура и техните телефонни номера за връзка".
    Така ще се ограничи максимално контактът и разпространението на коронавируса на територията на общината, категоричен е Белчев. Служителите ще мерят температурата с дистанционни термометри, закупени от общината. Ще са по двама и ще се сменят на всеки 12 часа. Според Милен Белчев, мярката е приложима за малка община като Баните, където и пътникопотокът не е много голям.
    Кметът допълни, че вече е забранен пазарният ден, а хотелите и къщите за гости са си изпратили посетителите и не приемат нови. Повечето са затворили.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини