Община Баните първа въведе проверка на всеки влизащ на територията й

Пазарният ден е забранен, хотелите изпращат последните си гости и затварят за нови

Спазвайки заповедта на кмета на Баните Милен Белчев, на всеки вход към Общината вече са разположени по двама общински служители със стоп-палки и предпазени с маски. Екипът от двама служители ще мери температурата с дистанционни термометри, закупени от общината и ще се сменят на всеки 12 часа.

Те спират всяка кола, навлизаща на територията на общината. Това става на основание на кметска заповед от 16 март- да се мери телесната температура на всеки стъпил на територията на общината, да се описват пътника и мястото от където идва.

Така ще се ограничи максимално контактът и разпространението на коронавируса на територията на общината, категоричен е Белчев.

"На входните пътни артерии на община Баните - селата Малка Арда, Дрянка, Загражден и Давидково /от Лъки/, да бъдат спирани, да им бъде измервана телесната температура, да бъдат разпитани и записвани в дневник всички лица, влизащи на територията на общината. Дневникът да съдържа данни за имената на лицата, от къде пътуват, при кого и в кое населено място ще отседнат или ще преминат транзитно, телесната им температура и техните телефонни номера за връзка".

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини