Издирват всички пребивавали на територията на зимните курорти Пампорово, Банско и Боровец

След като се самосезира, Окръжна прокуратура – Пловдив разпореди извършване на проверка по реда на надзора за законност за намиращи се понастоящем на територията на Пловдивска област лица, посещавали и/или работили в Пампорово, Банско и Боровец от 18 февруари до момента. 

Предприети са действия и по установяване на всички лица от рискови държави, находящи се в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване в областта, посетили трите ски-курорта в посочения период.

На РЗИ и ОД на МВР е разпоредено, след установяване на тези лица, при констатиране наличието на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания, съгласно заповед на министъра на здравеопазването. Тези лица ще бъдат предупредени писмено за наказателната отговорност по чл.355 от НК, която носят при неспазване на наложената карантина. Ако бъдат установени медицински показатели за хоспитализирането им, те трябва да бъдат транспортирани до съответното медицинско заведение по определения надлежен ред.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини