В Девин не пускали хора от селото със случай на covid-19 в аптеки и банки

Хора от девинското село Гьоврен не са били допускани в аптеки и банки, защото били от населено място с доказана проба на корона вирус. Това обяви в пост в социалната мрежа общинският съветник от Девин Велизар Шанов и призова населението да бъде дисциплинирано, но да не прекрачват границите. Сега той е един от доброволците, които участва в дезинфекцията на едно от най-големите девински села с над хиляда жители. Откъснат е от семейството си, което е в Смолян, и от родителите си, които са в Девин. През целия ден е навън с доброволците, които пръскат селото.

Кметът на Община Девин Здравко Иванов каза за СмолянБГвести, че ще провери сигнала, но призова населението към повече дисциплина и толерантност.

„Няма нови случаи на корона вирус в общината и населените места, очакват се 4-те проби на близките от семейството на 32-годишният мъж от Гьоврен, който е с пневмония като усложнение от covid-19 в инфекциозно отделение на болницата в Смолян. Други три лица са под доброволна карантина, това са родителите на младежа, с когото заразеният се е срещал.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини