Освободиха от наем заведенията в Харманли, затворили заради коронавируса

Днес при строги противоепидемични мерки се състоя заседанието на Общинския съвет в Харманли, съобщиха от общинската администрация.

Бяха взети решения за споделена социална и икономическа тежест във връзка с разпространението на COVID-19 на територията на страната и въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването от 13.03.2020 г.

Много търговски обекти с малък и среден бизнес понасят икономически загуби. В отговор на създалата се кризисна ситуация, днес бе прието единодушно предложението на кмета на Община Харманли Мария Киркова в подкрепа на потърпевшите. Освобождават се от заплащане на наемни вноски наематели на обекти, чиято дейност е преустановена заради заповедта на министъра на здравеопазването, за период от 13.03.2020 г. до отменяне на епидемичната ситуация.

Освобождаване от такси за разполагане на маси и столове върху имоти – общинска собственост, от заведения за хранене и развлечения, чиято дейност е спряна заради ситуацията с разпространението на заразата в страната.

С цел ограничаване на контактите се удължава срокът за заплащане на годишното обезщетение/наем, за поставени временни гаражи в намален размер от 50 лв. годишно, с включено ДДС до 30.06.2020 г.

До 30 юни се удължава и срокът за ползване на 5% отстъпка от дължимата такса битови отпадъци при заплащане на годишния размер за 2020 г. Мярката бе взета във връзка с приетия вчера от Народното събрание Закон за мерките и действията по време на извънредно положение и удължаване срока за плащане с отстъпка до 30 юни за двата имуществени данъка - данък върху недвижимите имоти и данък върху превозните средства.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Hi
    hit
    2 -2
    00:43, 26 мар 2020
    Тия там са прави умрели.
Последни новини