По-облекчен режим на преминаване през КПП-тата, но още връщат шофьори

Изображение 1 от 5

    Облекчава се преминаването на автомобили през контролно-пропускателните пунктове в областните градове. Това става с нова заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

    С нея отпада необходимостта шофьорите на служебни автомобили да представят декларация, необходимо е само да покажат служебна бележка или служебна карта.

    Така полицаите на КПП-тата в Хасково днес бяха събрали значително по-малко декларации и нямаше струпвания на коли в изходите на града, каквито се бяха получили вчера. Униформените заявиха, че в шестия ден от ограничителния режим на пътуване, водачите вече са дисциплинирани. Те поясниха, че всеки шофьор представя декларация, в която е посочена целта на излизане или влизане в областния град. Макар и рядко, има единици шофьори, които са били върнати. Един от тях е шофьор от Димитровград, който решил да си купи спирт от Хасково. Това не е наложителен повод за пътуване, категорични бяха униформените.

    През КПП-тата се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност - полагане на труд, здравословни причини,завръщане на настоящ или постоянен адрес, необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, снабдяване за себе си или близки със стоки от първа необходимост, когато в населеното място няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки. Тези причини се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или карта, медицински документ, документ за самоличност, декларация за причината на пътуване.

    След представяне на лична карта и служебна бележка от работодателя или служебна карта, с приоритет през КПП се пропускат служители на хранителни вериги и аптеки, служители на ВиК, електроснабдителни и топлоснабдителните дружества, както и служители, извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности.

    Цялата заповед може да видите тук.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Го
      Голям Кеф
      3 -2
      23:30, 26 мар 2020
      Ако се заразят всички Заптиета ,
      няма да има кой да пази Мисирките на Тенчо Сервитьора и Къци Маймуната
    • 2
      Ам
      АмериканскоХойКосмат
      6 -4
      23:39, 26 мар 2020
      Кауни , всички един Ден ще умрем ,
      Но поне Умрете като Свободни Хора
    • 3
      Ив
      Ива
      0 -2
      03:17, 27 мар 2020
      Тези декларации откъде се взимат ? По пуснатия образец в нета може ли на ръка да се напише ?
      • Не
        НЕЛ
        0 0
        08:29, 31 мар 2020
        Да,може
    Последни новини