България купува един милион маски и 50 респиратора

Министерският съвет реши днес да бъде одобрен междудържавен договор, подписан от Министерството на здравеопазването, за покупката на един милион маски и 50 респиратора, каза пред журналисти в МС премиерът Бойко Борисов.

Тестовете, които към момента сме поръчали към Европейската комисия, са два вида. Единият е тест на основата на рибонуклеинова киселина - 600 хиляди бройки, другият е за още 400 хиляди бързи тестове, каза Борисов. Ще се опитаме да поръчаме още 500 хиляди теста в тази обществена поръчка на ЕК, но ако не успеем, ще търсим начин да ги доставим, добави Борисов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ст
    Стоянов
    1 -1
    16:15, 27 мар 2020
    Знаете ли за последната щуротия,замислена от управляващите щабове№1,2,3,защото само те реално управляват сега?Щели да докарат 1 милион тестови за новия грип и да „тестуват“който им падне,с кръвна проба,друг е въпроса дали само за медицински цели.Защото така може да се свали ДНК и ред други индивидуални показатели,това е като снемане отпечатъци от пръстите на рецидивисти.Има ли правно основание и как ще се провежда тая процедура,трябва да се уточни,но намирисва на безумен произвол.
    • Те
      Тенев
      0 0
      02:08, 28 мар 2020
      В САЩ се извършва масово доброволно тестване на стотици хиляди души и не реват като теб.
  • 2
    Еж
    ежко
    0 0
    18:46, 27 мар 2020
    Поръчали сме тестове,маски шие цяла България.Коригирайте си текста.
Последни новини