Община Димитровград набира доброволци

Вече е ясен формуляра за работа с доброволците за националната платформа, в която ще бъдат регистрирани, информират от община Димитровград.

Всяка община извършва регистрациите в нея на хора по места, които искат да помагат като доброволци. Информацията, която ще бъде необходима доброволците да се регистрират като такива, са три имена, ЕГН, мобилен телефон, е-мейл, населено място, професията/професионалната сфера и желанието, къде могат доброволците да помагат при необходимост:

- подпомагане на болнични заведения и свързаните с тях немедицински дейности;
- болнични заведения и свързаните с тях медицински дейности /важи само за медицински лица/
- подпомагане на лица под домашна карантина
- друга дейност /можете да посочите къде бихте били полезни/

 Желаещите да помагат могат да се свържат за регистрация със служител на Общината от 9.00ч. до 17.00ч. на телефони: 0884 911587; 0391 68232
Целта е създаването на база данни за всички регистрирани физически лица – доброволци, на територията на страната и възможността, при необходимост, те да бъдат насочвани към дейности в помощ на Националния оперативен щаб на местно ниво. В системата ще бъдат интегрирани и всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ф
    ф
    3 -2
    19:12, 30 мар 2020
    Заплатата,колко?
    • Ф
      ф
      0 0
      10:47, 1 апр 2020
      доброволци се търсят не работници...
    • F
      f
      0 0
      11:49, 2 апр 2020
      Т.е. доброволците няма да работят, ще седят и ще гледат в пространството.
Последни новини