Паника в болницата в Девин, оставки и молби за неплатен отпуск заради болен от пневмония


В МБАЛ Девин няма пациент с потвърден положителен тест за короанвирус, а има мъж приет и диагностициран с пневмония. Човекът не е в тежко състояние, но се нуждае от хоспитализация и вчера /30 март 2020/ е настанен във Вътрешно отделение на лечебното заведение в Девин.  То е преобразувано, според разпоредбите на здравното министерство за всяка една болница в страната, в отделение за леки и средно тежки случаи на вирусна инфекция с ковид 19. Проба е взета, изпратена е за проверка и утре-1 април се очакват резултатите. За това потвърди и Радка Грозданова, изп. директор на болницата в града. Това обаче предизвика паника сред медицинския персонал и вчера са завалели молби за неплатен отпуск, както и за напускане от единствения интернист в болницата. Медицинският и немедицински персонал е бил в паника заради болния човек, който дори не е с доказано заболяване.

Преди време, когато беше регистриран случай №2 с ковид 19 от село Гьоврен, лекари и персонал в Девинската болница сигнализираха пред СмолянБГвести, че нямат лични предпазни средства и се страхуват за здравето си и това на близките си.

Веднага след подадените молби за неплатен отпуск и напускане, в общинската болница е проведена среща с представители на Община Девин, както и с д-р Сергей Сиденко, епидемиолог в болницата в Смолян. Медицинските сестри и друг персонал оттеглят молбите за непалтен отпуск. Единствено депозирана остава молбата на лекарката, която напуска по други причини, а не свързани с епидемията, научи СмолянБГвести.

Към момента положението е нормализирано, хората са на работните си места, но се усеща напрежението, с което се очаква пробата на пациента с пнемвония.
Ръководството на МБАЛ Девин призовава лекарите, сестрите и санитарите да не се подават на негативни емоции и внушения за страх, защото от тях зависи живота на хората, не само реномето на едно здравно заведение.

„Болницата е подготвена или неподготвена както, всички други лечебни заведения от такъв мащаб. Едва ли има лекар, който да е специализирал COVID-19. На целия персонал е предоставено предпазно облекло.

Намираме се в извънредно положение и в условия на световна пандемия, и не е време да дискутираме, Заповеди и указания, а да ги изпълняваме. Погледите на хората са отправени сега към тези, които са полагали Хипократова клетва, защото те следва да помогнат на съгражданите си, когато и колкото могат.“, заявиха още от болницата и благодариха на тези, които са в готовност да изпълнят дълга си.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ас
  Асен
  1 0
  08:54, 1 апр 2020
  И аз очаквам от тези хора да ме лекуват ... Но иначе се обиждат когато хората тръгнат по болниците в София, Пловдив и т.н., защото не вярват на специалистите в болницата в населеното им място. Ами с такива решения на персонала, няма как да им се има доверие.

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини