Привилегиите, с които Хари и Меган се разделиха

Мегзит вече е факт. Принц Хари и Меган Маркъл вече не са част от кралския двор и не можем да се обръщаме към тях с "ваше височество". Редом с всички задължения и протоколни ограничения, които паднаха от плещите им, съпрузите се разделиха и с някои привилегии, които не са за подценяване.

Турнета

За краткото време, в което бяха херцог и херцогиня на Съсекс, Хари и Меган имаха две дълги и изпълнени с много емоции и срещи турнета. Първото - в Австралия, Нова Зеландия и Фиджи, а второто - в Южна Африка.

Разбира се, и сега могат да си организират дълги пътувания с цел популяризиране на каузите си, но не и в ролята си на официални представители на кралицата и кралския двор. А и всички разходи са за тяхна сметка.

Финансиране

С желанието си за "финансова независимост" Хари и Меган дадоха заявка, че не искат помощ от кралския двор. Преди Мегзит те получаваха средства от Суверенния грант на семейството, които покриваха 5% от годишните им разходи - за охрана, транспорт, екип.

Останалите 95% идваха от джоба на принц Чарлз, който и сега даде заявка, че поне в следващите месеци ще подпомага сина си и неговата съпруга.

Кралски дом

След като избраха да напуснат току-що ремонтирания си с пари на данъкоплатците дом във Frogmore Cottage, Хари и Меган ще трябва да възстановят сумата от близо 5 милиона долара, които бяха похарчени преди раждането на сина им Арчи, пише Independent.

Охрана

Вече няма кой друг, освен самите те, да им покрива разходите за охрана. Доскоро това бе отговорност на кралския двор, след това на канадското правителство, но сега семейството ще трябва да се бръкне надълбоко, за да се погрижи за сигурността си. А сумата се изчислява на повече от милион годишно.

Папараци

Доскоро папарашките снимки на херцога и херцогиня в социалните мрежи бяха рядкост. Докато бяха със статут на кралски особи, медиите използваха специално предоставени и направени от кралски фотографии снимки. А сега Хари и Меган ще бъдат просто поредните известни личности, които всеки ще може да щрака, където ги срещне.

Бижута

Може да ни се струва маловажно, но всъщност не е, особено за дама като Маркъл. Докато бе част от кралския двор, тя имаше достъп до известна част от колекцията с бижута на кралица Елизабет.

И много от обеците и колиетата, с които сме я виждали на официални събития, вече няма да може да носи, защото просто не са нейни. Сега Хари ще трябва да се поохарчи за нови...

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
13 юли 2020
Последни новини