Tesla Model Y ще се продава в Европа само при едно условие

Илон Мъск потвърди нещо, за което вече беше намекнал: предстоящият Tesla Model  ще се продава в Европа само ако бъде произведен на местна почва в завода на Tesla в Берлин. 

Новият модел на Tesla идва в момент, в който компанията вече има повече от един производствен център и съответно повече възможности, що се отнася до това, къде и какви коли да произвежда. Досега Tesla правеше всичките си е-коли в Калифорния и ги изнасяше по цял свят. Сега част от Tesla Model 3 бройките се правят в Китай за местния пазар, а от догодина компанията се надява да произвежда там и Tesla Model Y пак за местния пазар.

Когато Tesla отвори завода в Шанхай, компанията обяви същото изискване: колите за Китай ще се произвеждат само там. Новият завод до Берлин очевидно ще изпълнява същата функция и ще произвежда Tesla Model Y най-напред само за местния европейски пазар.

На американска почва първите доставки на Tesla Model Y започнаха през март и се очаква до края на годината колата да стане налична и в Канада. Ако Мъск спази сегашните изисквания, Model Y ще стане първата кола на Tesla, произвеждана на три континента и за нуждите на три локални пазара на е-коли.  

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини