Поредица дарения от граждани и фирми за болницата в Златоград

Изображение 1 от 2

    Здравното заведение в родопския град получава ежедневни дарения, сред тях и такива, които не са свързани с епидемията от коронавирус.

    Последното е от Венцислав Джамбазов, който за втори път помага на болницата и прави голямо дарение за болницата в Златоград. Той дари 40 броя бърз тест за коронавирус (COVID-19) и 500 броя предпазни маски за многократна употреба. Тестовете ще бъдат използвани за медицинските специалисти изложени на риск от заразяване с вируса.

    „Арексим Инженеринг“ ЕАД, чрез Областния управител Недялко Славов, е дарила 20 броя предпазни очила, произведени в завода на дружеството.

    Антон Филипов Хаджиминев е дарил електрическо болнично легло и болнично шкафче. Леглото е снабдено с електрическо управление за повдигане на отделните секции и антибактериален матрак. Леглото вече се използва в Отделението по неврология в болницата.


    На 14 април МБАЛ „Проф. Д-р Асен Шопов“ получи и дарение 6 броя телевизори от ЕТ „Емтекс-05-Амелия Пашова“. По волята на дарителя те ще бъдат монтирани в стаите на болните в три отделения на Болницата.
    Местната кабелна телевизия и доставчик на интернет ЕТ "Сателит-ТМ" е осигурил безплатно висококачествен цифров сигнал с голям брой програми за всички телевизионни приемници, допълват от здравното заведение и изказват огромна благодарност на всички хора и фирми, дарили за болницата, за техните щедрост, хуманност и съпричастност към пациентите.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини