190 вече са актовете в Смолянско за нарушение на мерките срещу covid-19

Във връзка с обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение и контрола по спазване на въведените със заповеди на Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки насочени към предотвратяването на разпространението на епидемията от COVID-19,

До 21 април на територията на ОДМВР-Смолян са съставени общо 190 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето, които са за неносене на защитни маски. Само през почивните дни за Великденските празници, служителите на реда са съставили 98 акта за установени случаи на неносене на защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места, уточниха от полицията и припомнят, че в ОДМВР-Смолян е създадена организация за засилени проверки в населените места.

Органите на реда за пореден път подчертават, че съществува забрана за посещения в паркове, градски градини, спортни и детски площадки, и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранени са посещения на лица до 60-годишна възраст в хранителни магазини и аптеки за периода от 08:30 часа до 10:30 часа. Гражданите имат задължение да бъдат с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места.

"Напомняме, че преминаването през КПП да става само в неотложни случаи, една от която е свързана с полагането на труд, а другите са във връзка със здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес. Обръщаме внимание на гражданите, че посочването на неверни данни в подаваните декларации е престъпление.", припомнят още от ОДМВР Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини