37-годишна пострада при сблъсък на лек и товарен автомобил

Млада жена пострада при пътен инцидент в понеделник на пътя между селата Бърчево и Равнината, община Рудозем, съобщиха от полицията. На 20.04.2020г. около 09:30 часа, товарен автомобил "Воксхол Комбо", собственост и управляван от 70-годишния Р.Г. от с. Елховец, преминава в лявата част на пътното платно и се блъска в насрещно движещият се лек автомобил "Сузуки Игнис" с варненска регистрация, собственост на 37-годишна жена от Рудозем, управляван от 44-годишния Е.С. от с. Равнината.

Ранена 37-годишната собственичка на лекия автомобил, пътувала в него, която е получила фрактура на осмо ребро в ляво и разкъсно-контузна рана в областта на главата. Пострадалата е транспортиран в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД Смолян. От полицията уточняват, че катастрофата е станала поради несъобразена спрямо релефа и характера на пътя скорост на товарния автомобил, който поднесъл на дясна крива, при наличие на пясък и употреба на спирачки.

След извършен медицински преглед, пострадалата е освободена и е назначено домашно лечение, без опасност за живота. Използвани са обезопасителни колани. Местопроизшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини