Санитарка дари скромната си пенсия и великденска надбавка на болницата в Смолян

Смолянчанка дари пенсията си на болницата в Смолян, за да помогне в борбата с коронавируса в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“, съобщиха от лечебното заведение. Съпрузите Захаринка и  Митко Пашалийски, макар и обикновено семейство със малки доходи, взели решението да отделят от скромните си средства за медиците и се надяват с този жест да бъдат полезни.

Жената отделила цялата си пенсия и великденската добавка, за да помогне на лекарите  в знак на благодарност и с вярата, че те ще се справят с успешно с пандемията. Съпрузите цял живот са работили и са се старали да бъдат в полза на обществото. Сега и двамата са пенсионери.Тя знае, че сумата, която дарява не е голяма, но това е, с което разполагат. Пенсията й е в размер 220 лв., като към нея семейството е прибавило и великденската добавка от 30 лв. 

„С настоящото дарение бихме искали да Ви благодарим, че в тези трудни времена се борите с тази тежка болест Covid-19, с висок професионализъм, добро отношение, загриженост и внимание, проявени към всички пациенти в лечебното заведение. Тази коварна болест покоси целия свят, но ние сме сигурни, че заедно ще я победим!“, написа жената, която 25 години е работила като санитарка в МБАЛ - Смолян. Съпругът й е бил в строителството, като управлявал на тежкотоварни машини, прокопавал е нови пътища и е изпълнявал дейности по зимно поддържане.

"За толкова години работа в болницата съм видяла много случаи, в които лекарите са били изправени пред големи предизвикателства, но те са се справяли с всичко по най-добрия начин. Убедена съм, че всяка болница, която има подобен сплотен екип от блестящи, сърдечни и отговорни към работата лекари, медицински сестри, санитари и др. медицински работници, трябва да се гордее с тях.Това са хора с призвание, доказани професионалисти и диагностици, заслужаващи уважение и поклон.", казва Захаринка.

„Жестът на Захаринка Пашалийска е трогателен. Изказвам своята огромна благодарност, признателност и респект към семейство Пашалийски. Пожелавам им много здраве и късмет!“, каза изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ д-р Марин Даракчиев.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини