Разследващи убийство се натъкнаха на публичен дом, работещ по време на пандемия

Германските власти сложиха край на работата на нелегален публичен дом, работил в жилищна сграда, нарушавайки правилата за спазване на социална дистанция, наложени поради коронавирусната криза, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като цитираха изявление на полицията на Кьолн.

Публичният дом е бил открит по случайност в петък, докато полицията разследвала убийство в жилищна сграда. Предявени са обвинения на 28-годишен заподозрян, позволил на шест проститутки от различни националности да работят в сградата. Имената им са записани, както и името на клиент, намирал се в публичния дом към този момент.

Възможно е да бъдат повдигнати още обвинения на собственика на жилището.

В Германия проституцията е законна, но публичните домове и подобни заведения бяха затворени като част от мерките за забавяне на разпространението на коронавируса, отбелязва АП.

Повечето германци са подложени на ограничителни мерки, по силата на които трябва да си стоят у дома и по възможност да запазват социална дистанция, за да предотвратят разпространението на новия коронавирус, припомня ДПА. До момента в страната са отбелязани близо 6000 смъртни случая. 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини