Microsoft ще пусне семейна версия на Windows 7

Microsoft ще пусне операционната система Windows 7 Home Premium във версия Family Pack, съобщава в своя блог Кристиан Кени, който се позовава на текст от лицензионното споразумение на корпорацията.

Family Pack представлява семеен лиценз за операционната система. Той позволява да се инсталира едно копие на Windows 7 на три компютъра. По данни на ZDNet News, цената на този лиценз ще е $189.

Ако от ZDNet News излязат прави, Windows 7 Home Premium Family Pack ще е по-евтина от версията на Windows 7 Home Premium в кутия, предназначена за инсталиране на един компютър.

Днес семеен лиценз за операционна система предлага компанията Apple. Тя позволява да се инсталира едно копие на Mac OS X не на три, а на пет компютъра.

Microsoft също има опит в продажбите на семейни лицензи за своите операционни системи. В течение на шест месеца през 2007 г. корпорацията продаваше Vista Home Premium Family за 159 долара. Тогава лицензионното споразумение позволяваше инсталиране на едно копие на тази OS на два компютъра.

Продажбите на Windows 7 ще започнат на 22 октомври. Тогава ще се появят версии на тази система на 14 езика. На 31 октомври ще излязат още 21 локализирани версии на Windows 7.

Версията на Microsoft Windows 7 Home Premium в кутия ще струва в САЩ $199. Цената на Windows 7 Professional ще е $299, а тази на Windows 7 Ultimate - $319.

За Windows 7 Home Premium европейците ще трябва да платят 119,99 евро, за Professional - 285,99 евро, за Ultimate - 299,99 евро.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини