Откриха най-търсеното Ферари в света

Дълго търсеното Ферари F40, принадлежащо на скандалния син на бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин,Удай, бе открито в Северен Ирак, съобщава „Мидъл Ийст Монитор“.

Преди малко повече от седмица YouTubе-ър на име Ратароса обяви мисия за лов на бившия автомобил на Удай Хюсеин, известен с екстравагантния си начин на живот и любовта си към екзотични автомобили преди смъртта си при нашествието на САЩ през 2003 г. Надеждата на Ратароса беше да намери изоставената кола - по-рано заснета от други в Ирак с неизвестно местоположение - и да я транспортира до Великобритания, за да я поправи.

Въпреки че целта изглеждаше невъзможна, се появиха редица насоки - заедно с помощта на Крис Смит от автомобилната компания „Биг Крис” за ремонтиране на автомобили, който има собствен канал в YouTube. Той успял да идентифицира местоположението и го проследил до град Ербил, северната столица на иракски Кюрдистан.
 
Крис вече бил открил колата през 2016 г. при предишно пътуване до Ирак, но казал на Ратароса, че тя е покрита с прах и пясък и липсват основни компоненти, поради които не може да запали. Това скорошно търсене установило, че автомобилът е все още в същото състояние.

Първоначалната сделка за транспортирането му до Обединеното кралство и ремонта му също са в застой поради продажната цена на сегашния собственик от 1 150 000 долара и факта, че логистиката при транспортирането му и извършването на ремонта биха били твърде сложни и скъпи в сравнение с ползите от това.
 
Суперколата, която е изминала само 2 300 мили, обаче била преместена в по-сигурен гараж.

Сестрата на Удай, Рагхад, която живее в Йордания, заплаши в Туитър да съди всеки, който в момента държи личната собственост на семейството й. „Ще преследваме всички, които са придобили лично имущество на семейството - колата, както и други неща“, заплаши тя и добави, че „предупреждава хората да не се занимават с тези въпроси по каквато и да е причина, тъй като те ще подлежат на юридическа отговорност“.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини