Откриват обща изложба-базар на всички смолянски творци

Художествената галерия и Клубът на дейците на културата подготвят Обща изложба на майсторите на четката и длетото от Смолян, която ще тече от 22 май до 20 юни 2020 г. 

Тя ще бъде аранжирана в зала „Петър Стайков” на КДК, на бул. „България” № 43, а символичното й откриване, със здравец и вода, ще стане в петък, 22 май от 18 часа. Изложбата е посветена на най-българския празник 24 май.

Заради пандемичната обстановка пропадна Великденската, а след това и обща изложба на художниците от Смолян за 24 май. Убедени, че животът трябва да продължава, а ние творците да вдъхновяваме неговата душа, решихме да организираме обща художествена изложба „Пролет` 2020”, на която да поканим всички наши художници.

Изложбата ще е и базар. Ще има творби малък формат на по-ниски цени, за да може всеки, който желае да сложат „китка” над ухото на своя бит, да го направи.

Като организатори, ще спазим всички мерки за безопасност и социално дистанциране. Съобразяваме се с обстановката в страната и указанията на Местния оперативен щаб. Посещението в залата ще става по двама-трима човека на безопасно разстояние един от друг.

Очакваме Ви!

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини