Глоби за преливащите кошове с боклуци в Смолян са правени, но не е ясно колко

Кога ще се възобнови разделното събиране на отпадъци в областния град, към което смолянчани бяха привикнали, беше повдигнато като въпрос на сесията на общинския съвет в Смолян. Темата беше повдигната при разискването на точката за приемане на отчета за миналата година за събирането на отпадъците.

Общинският съветник Васил Френкев попита и дали са налагани глоби за несъбрани боклуци и препълнени кошове, и ако са събрани, колко пъти се е случвало това, и на каква обща стойност са санкциите. По отношение на разделното събиране кметът на Смолян Николай Мелемов отговори, че явно заради отдалечеността на града, няма желаещи да извършват дейностите по разделно събиране.

„Водили сме разговори за разделното събиране, министерството обеща да съдейства и да даде по-високи премии да се събират разделно отпадъци в Смолян, за да се намери изпълнител на дейностите. “, каза в отговор Мелемов.

На въпроса на общинския съветник от БСП за глобите за преливащи контейнери и кошове, с които са пълни групите за Смолян в социалната мрежа, градоначалникът отговори, че всеки месец има протоколи, в тях пише, че се налагат се глоби, но не стана ясно в какъв размер са санкциите. „Не мога да кажа колко са глобите“.

Френкев помоли отчетите по програмите на общината да се правят така, че да се вижда ясно как се изпълняват и ако има проблем да се правят корекции и предложения за промени, за да са по-ефективни в процеса на изпълнение.

„Нека да се направят така, че да може по – лесно да се ориентираме. “, поиска Френкев, но в крайна сметка отчета за събиране на боклука за 2019 беше приет единодушно от 23-та присъстващи в залата общински съветници.

Щиляна Чакрова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини