Полицията в Смолян към гражданите: Бъдете внимателни! Телефонните измамници с нови опити

От 1 юни мобилните полицейски екипи отново тръгват на обиколки в населени места на територията на община и област, съобщи шефът на ОДМВР Смолян ст. Комисар Николай Димов.

„От днес възобновяваме посещенията в малките и отдалечени места с мобилните екипи от служители от различните направления на Областната дирекция, които са част от превенцията на конвенционалната или т.нар. битова престъпност.“, каза ст. комисар Димов. По думите му се наблюдава тенденция към сериозен ръст на посещения на граждани в службите за административно обслужване и издаване на документи.

 „В звеното БДС /български документи за самоличност/ през изминалата седмица е било посетено от 800 граждани, които са подали документи, спрямо 200 за предходната.“

Комисар Димов отправи апел към гражданите да бъдат особено внимателни по отношение на телефонните измами, за които през почивните дни отново са правени опити. В полицията имапостъпили сигнали за раздвижване на престъпния контингент, свързан с този род престъпления, като използваната схема е „дайте пари, полицията има нужда от вашата помощ.“ В областта към момента няма регистрирани телефонни измами свързани с ковид-19, каквито имаше в други области на страната.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини