Венци и стихове за 2 юни пред паметника на Христо Ботев в Смолян

Изображение 1 от 2

    На 2 юни с венци и цветя смолянчани се преклониха пред героичната саможертва на поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България.
    През 2020г се навършват 144 години от героичните събития на 2 юни 1876 година, когато в подножието на връх Вола войводата Христо Ботев пада, покосен от куршум. 144 години след това, словото му остава безсмъртно, за да ни напомня що е дълг, саможертва и любов към Родината.
    Венци пред паметника на великия революционер в Смолян поднесоха председателят на Общинския съвет Венера Аръчкова, зам.-кметът Марин Захариев и секретарят Момчил Николов. Те отдадоха почит пред подвига на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
    Безсмъртните Ботеви стихове, рецитираха актьори от Родопския драматичен театър Николай Хайтов. В 12 часа с вой на сирени беше почетена паметта на Христо Ботев и загиналите за нашата свобода.
    Тази година заради пандемията тържеството е различно, без струпване на много хора на едно място. Това не попречи на смолянчани да почетат в сърцата и умовете си Ботев и героите, на които дължим свободата си.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини