Няма нови заразени в Нова Зеландия, в Австралия - само двама

В Нова Зеландия не е регистриран нито един случай на заразяване с коронавируса, откакто страната обяви вчера минимално ниво на заплаха за здравето и сигурността на нацията. Това съобщи днес говорителят на здравното министерство Ашли Блъмфелд, предаде ТАСС.

Животът в страната се нормализира, но мерките за контрол върху влизането в Нова Зеландия остават в сила и проверката на пристигащите продължава, каза той.

Нова Зеландия отмени всички ограничения за обществения транспорт и заведенията за хранене. Подновиха дейността си в нормален режим хотелите, църквите, джамиите и спортните обекти, вдигнати са и всички ограничения върху броя на участниците в масови прояви.

В страната са открити досега 1504 заразени с коронавируса. Оздравелите са 1482, починалите - 22-ма.

Австралийските медици са открили през изтеклото денонощие само двама нови болни от Ковид-19, с което потвърдените случаи в страната стават 7265, информира днес Министерството на здравеопазването.

От началото на епидемията в Австралия са починали 102-ма инфектирани с новия вирус, но от 23 май насам няма смъртни случаи. Излекуваните са 6706. В болници се лекуват 19 заразени, а 438 са на амбулаторно лечение.

От 11 май властите постепенно смекчават антивирусните мерки, а на 13 юни започва нов етап от вдигането на рестрикциите. Ще бъдат отворени спортните зали и фитнесите, басейните, танцовите студиа. В масови прояви ще могат да участват вече до 100 души. На 1 юли се очаква да бъдат отворени и границите между повечето региони от страната. До средата на юли се предвижда вдигането на всички санитарни ограничения, освен изискванията за социална дистанция и забраната за международни пътувания.

Коментари в сайта

Последни новини