Възрастен мъж с ковид инфекция е починал в болницата в Девин

Общо 30 са положителните проби за ковид-19 в Смолянско за периода 15-22 юни, като има и нов случай на починал в следствие на вирусната инфекция. Става дума за 78-годишен мъж от Доспат, който е починал през нощта на 22 юни в болницата в Девин. Човекът е имал хронични сърдечни заболявания, както и придружаващи други заболявания. Към 23 юни смъртните случаи вече са пет, а общо заболелите от началото до сега са 180 души.

Това съобщи на редовния брифинг, който областния щаб дава всеки понеделник, областният управител на Смолян Недялко Славов.

Общо излекуваните са 82-ма, само за последната седмица са 43. Към момента активните случаи са 93, в болница от тях са 17. Най-много-9 души са в областната болница в Смолян, в общинските в Девин са 6, а в Гоце Делчев са двама пациенти от община Доспат. Към момента няма активни случаи на заразени от медицински персонал, нито пък пациенти в тежко състояние, които да са в интензивно отделение. С данните от последната седмица област Смолян остава на 7-мо място по брой общо регистрирани до момента случаи на ковид-19.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини