Седмокласниците от Смолян област в топ 3 по резултати от изпитите в страната

Резултатите от изпитите за националното външно оценяване на учениците
след 7 клас в област Смолян, ги нареждат на второ и трето място в страната.
„Това са резултати, с които можем да се гордеем като постижение на учениците ни.“, обяви началникът на РУО- Смолян Мария Семерджиева.
На изпита по Български език и литература се явиха 835 ученици, среден брой точки за област Смолян- 57.66 точки. Среден брой точки за страната е 53.06.

Национално външно оценяване Математика-явили се 835 ученици, среден брой точки за страната- 33.62, среден брой точки за област Смолян- 38.14.
Резултатите поставиха учениците от Смолянска област на челни позиции. По Български език и литература на второ място, след София-град, на 3-то място са учениците от област Перник .
По Математика резултатите поставят учениците от област Смолян на трето място-на първо място е София -град, на второ е Варна.
Най-висок резултат в Смолян и региона са- по Български език и литература е на ученик в Средно училище в Неделино, като ученикът е получил 98.50 точки.
Най-висок резултат по Математика е показал ученик от Основно училище в село Любча с 97 точки.

„От тези резултати можем да направим извод, че дистанционното обучение в електронна среда е протекло нормално, за което благодаря на ученици, родители и учители, заедно са постигнали тези резултати.“, каза
началникът на РУО-Смолян.
Следващ етап е подаване документи за кандидатстване- първи етап ще протече от 3 до 7 юли 2020г.
"Обръщам се отново с апел към родителите и ученици да кандидатстват чрез електронната платформа, за да няма струпване на ученици и родители в училище. Ако някой има нужда от консултации, може да го
направи в училището-център, за тази година е определено-ППМГ „Васил
Левски“ Смолян.
РУО-Смолян отново припомня важна информация за реда и начина на
подаване на документи, както и сроковете за това- подробна информация тук: https://www.smolyan.bgvesti.net/news/495847/vazhno-za-sedmoklasnitsite-i-tehnite-roditeli-vsichko-za-uchastie-v-klasiraneto-za-priem-v-v-klas

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини