Масова регистрация за гимназиите по интернет

Изображение 1 от 4

  По-малко кандидат-гимназисти от Хасково използват възможността да подадат документите си за продължаване в следващ образователен етап на място в първия ден на кампанията тази година.

  Едва 70 кандидати до обяд бяха описани в регистрите на комисията, която извършва приема на място в Обединените ученически общежития при всички мерки за здравна сигурност.

  Това е сравнително малко число на подадени документи в сравнение с предходни години, което означава, че масово се използва възможността за подаване на документите онлайн. Това става през платформата на МОН с идентификационния код, с който седмокласниците са се явили на изпитите. За професионалните гимназии се прилага и медицинско свидетелство, което да показва, че професията, която е избрал кандидатът, не е противопоказна за неговото здравословно състояние.

  Сред дошлите да подадат документите си  за гимназия на хартиен носител днес беше и Мария. В подредбата на желанията й по значимост й помогна майка й. Като най-желана посока да продължи образованието си момичето отбеляза обучението по английски и испански език.

  Първият етап на кампанията по прием на документи за профилираните и професионалните училища продължава до 7-ми юли, включително. 

  От Комисията уточниха, че ще се работи и през почивните дни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   За
   запознат
   10 -1
   14:29, 3 юли 2020
   Приема на документи е до 7 ЮЛИ, а не до 7 юни.
  • 2
   За
   Запознат
   3 0
   16:29, 3 юли 2020
   Браво, най-накрая направихте корекцията.
  • 3
   Аз
   Аз
   2 0
   07:27, 4 юли 2020
   Не е вярно!
  • 4
   Ет
   ето така е
   3 -1
   07:39, 4 юли 2020
   В *********** да си клатят краката, пък пък учениците да ги обслужват по училищата. Това е ненормална работа - всяка институция, която уж работи нещо в момента си хвърля работата на училищата. Учителите на маскари ги направихте - да са на разположение по 24часа, за всичко да отговарят, за всичко срокове да следят, да се молят на ученици и родители - елате си свършете работата. Който иска да учи - да се учи. Събирате ги насила, кандидатстват насила, завършват насила - знаят, че ще си завършат образованието без да влагат усилия. После защо учениците били дебили и нямали знания. Няма да имат, щом всичко получават на готово - за всичко им се напомня по 100 пъти, всичко им се дава наготово, обяснява и накрая се върши и вместо тях.
   И Защо - защото директорки и експерти на руо г и е с т р а х - да не пропуснат срокове, да няма недоволни, да са вечно първи по всичко. Затова закърнява образователната система!
   Ами ако няма деца - няма как да има и толкова раздута образователна администрация - руо-та, мон с хиляда отдела и всички фирмички и фирми покрай тях. Няма оправия докато е такава системата.
  • 5
   ВК
   В кое
   1 -1
   17:38, 4 юли 2020
   В кое училище раздавали постове срещу специални услуги и по други заслуги?
   Да вземем да се преквалифицираме. Чувам, че заместничката ходела с пола с цепка, чак до кочината!
  • 6
   Влиза кандидат за учител или друг пост в едно училище:
   - Добър ден.
   От Комисията: Добър ден. Как се казвате?
   Кандидатка: Гина Гинкова.
   От Комисията: От къде сте?
   Кандидатка: От Хасково.
   От комисията: Добре, благодарим Ви. Да заповяда следващия!
   Кандидатката излиза, а от Комисията намръщено репликират.
   - Я па тая
  • 7
   Пр
   продължение
   2 0
   18:51, 4 юли 2020
   - Я па тая, нито е от Любимец, нито е от Харманли. Някой познава ли я?
   Споглеждат се мълчаливо. И пак се питат.
   - Никоя не я познава нали? Не е рода? Някой да се обаждал за тая - по бизнес линия, по политическа линия! Ама какво изобщо търси тука да ни губи времето!
   - Изобщо нахални хора - обобщава оправната директорка.
   Влиза следващия...

  Хороскоп за 15.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако действията ви не влизат в конфликт със законността, то денят е решаващ за професионалното ви израстване. Идеите ви ще бъдат оценени. Нуждаете се от финансова подкрепа, която най-вероятно ще получите. Не надценявайте конкурентите си, с нищо не ви превъзхождат - както в работата, така и в любовта. Запазете дистанция по отношение на спор, в който ще бъдете въвлечени не по ваша воля.
  15 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  15 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вие сте щастливци, защото можете спокойно да се облегнете на сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Личните ви емоции засягат само вас и не е нужно да ги правите публични.
  15 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подготовка за изпити и усъвършенстване на способностите ви ще премине деня за много от вас. По-добри доходи и качество на живот, такива са амбициите ви и предвид реалностите около вас, сте обнадеждени. Измежду добрите развития около вас са новости, свързани с участието ви в чуждестранни проекти. Пътуванията ще са успешни.
  15 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ако на работното място зависите от някого, не се показвайте агресивни, както и не предприемайте действия през главата на началника си. Изпитвате желание за изява, но трябва повече да обмисляте действията си, за да не си навлечете нечии гняв, независимо от това какво мнение имате за себе си.
  15 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Благоприятни развития ще ви помогнат да напредне-те в планираните задачи. Обстоятелствата ще се нареждат във ваша полза, стига да сте съобразителни и прагматич-ни. Някои от вас ще пътуват в подкрепа на бизнеса си или във връзка с други нужди. Позабравено познанство с някого ще възкръсне, за да ви направи и двама ви доволни.
  15 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще сте доста заети и най-вероятно непрекъснато в движение. Работата ви ще изисква да се срещата с различни хора и да се съобразявате с желанията им. Едва ли има по-добри дипломати от вас, така че бъдете сигурни в успеха си. Очарователното ви присъствие ще бъде оценено от личност, с която бихте могли да имате емоционална връзка.
  15 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Започнатото в последно време ще го приключите днес, или с днешния ден ще поставите началото на нещо ново. Всичко ще зависи от вас и в този смисъл е добре да се приведете в подходящата форма. Ако вече сте на почивка ще имате спокоен ден, но не прекалявайте с претенциите си към околните.
  15 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вземете инициативата в свои ръце, не се поддавайте на течението. Ще срещнете нов човек, който коренно ще промени живота ви. Помислете и за работата си, днес е подходящ ден за бизнес контакти. Съумеете ли да се възползвате от изгодна за вас ситуация ще спечелите стратегическо предимство. Не пропускайте този шанс.
  15 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С много енергия и желание за работа ще подхождате към всеки възникнал проблем. С лекота ще отхвърлите всички стари за-дължения. Възползвайте се максимално от жизнеността и отличната си форма. У дома с радост ще се оставите да ви поглезят, но и вие пригответе изненада за близките си. Взаимните и споделени чувства ще ви сплотят и направят истински щастливи.
  15 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Развитието на делата ви подхранва увереността и надеждите ви. Новостите ще ви привличат и ще се посветите на смело начинание, обещаващо добра възвращаемост. В личен план е време да си дадете ясна сметка на къде са ориентирани предпочитанията ви и да не пречите на другите, ако не ви е интересно.
  15 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вариантите са повече, от вас зависи какво ще предпочетете. Порицанието, на което се подлагате не е начин да избегнете отговорностите си. Волята ви е силна. Дайте предпочитания на истинските и стойностни неща за вас и ще намерите по-бързо отговора на онова, което ви вълнува.
  15 май 2021
  Последни новини