Три девойки от Смолян са избрани за Съвета на децата към Държавна агенция закрила на детето

На заседание днес се оповести избора за членове на Съвета на децата, който ще представи област Смолян в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, който има консултативна цел. За област Смолян са постъпили само три индивидуални кандидатури от община Смолян.

Представените кандидатури отговарят на критериите, заложени в процедурата за избор на членове на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето. Децата са описали в своите мотивационни писма механизмите за взаимодействие с другите деца от областта. Амбициозни са и са участвали в редица инициативи, на които са реализирали свои идеи. Вярват, че със своето участие в Съвета на децата ще могат да решават проблеми, да дават идеи за подобряване на живота на младите хора, за да са щастливи и да реализират мечтите си в един свят без агресия и насилие.

Стремейки се да бъдат максимално обективни, оценявайки автентичността, спонтанността, активността в подадените кандидатури от участниците, членовете на Комисията ги класираха:

На първо място – Кристина Валентинова Балийска с 265 точки;

На второ място – Мелани Любомирова Кехайова с 256 точки;

На трето място – Ивана Димитрова Лазарова с 245 точки.

Кандидатурите ще бъдат изпратени за оценяване на национално ниво, като всеки един от участниците има шанс да бъде избран за член на Съвета на децата.Заместник-областният управител Андриян Петров оцени и трите кандидатури като достойни, подадени от активни млади хора, които заслужават уважение и трябва да служат за пример сред връстниците си. Петров не скри съжалението си, че при 12 възможности -като квота за област Смолян, кандидатурите са само три. Но като обяснение за това, той изтъкна необичайната обстановка, при която функционираха през последните месеци, както образователната система, така и всички обществени сфери.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини