Добрият пример: група деца и родители предприеха почистване на училищен двор

Изображение 1 от 6

    Група родители и техните деца предприеха самоинициатива за почистване на двора на училище Пенчо Славейков в сряда.

    Дворовете на димитровградските учлища са едни от любимите места за отдих и игра в следобедните и привечерните часове на димитровградчани. Всеки ден дворовете се пълнят с малки и големи, трениращи, играещи, родители и деца. Един от тези дворове е на училище "Пенчо Славейков". Неминуемо, въпреки високата култура на хигиена на повечето събиращи се, в района на училището остават отпадъци. В двора на ОУ "Пенчо Славейков" всеки следобед има охранител, който ежедневно се грижи и за хигиената там, като премита спортните игрища и останалите пространства на огромния двор.

    Група родители дадоха добър пример, като в сряда вечерта запретнаха ръкави, сложиха ръкавици и извадиха чували за смет, за да разчистят пространството, в което се събират почти всеки ден - двора на димитровградското учлилище. Инициативните родители бяха подкрепени и от своите деца, главно в предучилищна възраст, като започнаха почистване на двора. Чували с отпадъци събраха инциаторите на чистката, като главно те бяха пълни с листа, опадали от липите.

    На въпроса, защо предприеха тази инициатива, родител сподели, че не го правят от нужда, че двора е затънал в мръсотия, а защото го чувстват като тяхно място и искат да бъде колкото се може по-добро. Родители, деца и младежи оценяват тази придобивка и смятат, че е нужно да я пазят и да полагат грижи за нея, за да бъде по-приветлива и приятна. Те осъзнават, че с присъствието си в следобедните часове оставят следи след себе си, които създават повече работа на персонала, който се грижи за чистота на учлищното пространство и са готови да помагат за неговото съхранение в добър вид.

    По време на почистването, за инициативата на родителите е получила сигнал дитекторката на училището, Снежана Ангелова, която дойде лично да се увери в инициативата на родители и деца. Като ми казаха, че някой чисти двора на училището, не повярвах и дойдох лично да се уверя, че това е така, сподели Ангелова. Директорката поздрави родителите и децата за инициативата и каза, че е едно да се обяснява на децата за добрите дела, но е най-добре да им се дава пример, как да правят добри каузи и да бъдат добри хора.

    Ще се надяваме примерът на тези ентусиасти да бъде последван и от други за една по-добра градска среда.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ли
      Лили
      7 -1
      11:43, 10 юли 2020
      Браво на момчетата и момичетата, дано повече хора ги последваме и да научим нашите деца да бъдат по добри хора. Само да вметна майка с дете по тротоара, детето си хвърля обелката на земята и аз ми правя забележка, майка озъбена се обръща към мен и ми се сопвава - ще си е хвърля където иска, аз си плащам данъците и заплатите на тези които чистят, това е тяхно задължение.
      Така че се радвам че има такива хора, които мислят за това как да ни е по чисто и красиво БРАВО на вас!
    • 2
      Xx
      Xxx
      1 -1
      11:42, 15 юли 2020
      Майка богаташка!

    Още новини

    Последни новини