Сватбата тръгва, ако Областният щаб разреши

Сватбарите от Хасковска област празнуват с индивидуално разрешение, стана ясно този следобед. За всяко от планираните вече тържества ще се вземе решение на извънредното заседание на Областния оперативен щаб тази вечер.

Преди това обаче към РЗИ-Хасково ще трябва да се подаде предварително искане, в което да бъдат описани мястото на провеждане на събитието, капацитета на ресторанта, броя на гостите и възможностите за спазване на противоепидемичните мерки.

Решението е вследствие от протеста тази сутрин на представители на фирмите, заети с организирането на сватби, на който присъстваха и двама кандидат-младоженци, които са планували да сключат брак тази събота и всичко по приготовлението на тържеството им вече е готово.

След мълчаливия им протест пред Областната администрация в Хасково, представители на сватбарския бранш са били поканени за разговор от заместник-областния управител на Хасково Митко Петров и и директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова, информираха от пресслужбата на Областната администрация.

Има възможност сватбите да бъдат разрешени локално, която се дава с писмо от Главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. В него е упоменато, че по преценка и по изключение може да се разреши провеждането на предварително организирани сватби, кръщенета и други семейни празненства на територията на съответната област.

В късния следобед днес шефът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитров съобщи, че вече са постъпили три заявления за провеждането на сватби в Хасково, но вероятно броят им още нарасне. Става въпрос за организация в големи сватбени салони и училищен стол, които имат капацитет да поемат гостите на тържеството в 50 % от капацитета на местата си.

Разглеждането на индивидуалното провеждане на организирани тържества важи само за тази събота и неделя-11-ти и 12-ти юли, уточни още шефката на РЗИ. За други организирани тържества с до 30 души присъствие няма да се изисква подаване на заявления в Здравната инспекция, посочи още тя. Провеждането на тези маломерни събития е разрешено в последната заповед на министъра на здравеопазването, която е в сила от днес.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ко
    Колев
    12 -5
    16:54, 10 юли 2020
    С една дума кучетата си лаят а керванът си върви.
    • Демек
      Гробар , Бей , Куче , Гробар, Бей , Куче
      ....
      разрешено за мутри и бейове ,
      забранено за кучета
    • 25
      2551
      5 -2
      18:15, 10 юли 2020
      Сдве думи ако на мен ми предстои някакво голямо събиране няма да питам никого!!!
      Аман от просташки заповеди!!
  • 2
    Чи
    Чифт -Тек
    6 -4
    16:56, 10 юли 2020
    Дручко си е тайният коалиционен партньор да е засегнат. Веднага вдигат кълките.
    • Ис
      Истамбулспор
      4 -2
      17:47, 10 юли 2020
      Не е коалиционен партньор а е от партията на подсъдимият Местан.
  • 3
    Мо
    Моля
    8 -3
    17:00, 10 юли 2020
    не повече от 30 души и на открито.
  • 4
    Бе
    Бекенбауер
    8 -4
    17:17, 10 юли 2020
    Да са 30 души да са през един стол да са с хмаски даже и когато се хранят и пият Вечерта брака да се консумира с маски и презервативи ---както изисква нош -- тоест щаба
  • 5
    Ив
    Иваела
    5 -4
    17:50, 10 юли 2020
    Айде чакаме отговор от щаба 🤦🏻‍♀️
  • 6
    We
    wedding party
    5 -2
    18:55, 10 юли 2020
    Областния щаб иска рушвет.
  • 7
    Чо
    Чойбалсан
    1 0
    16:42, 11 юли 2020
    И за **** ли трябва да питаме тая СОНЯ -здравната
  • 8
    То
    Тодор крадеца
    1 0
    19:02, 11 юли 2020
    В квартал република свадба не 30.а 500човека един върхо друг за черните разрешено за нас не С какво са повече тези чернилки помощи от държавата да взимат и децки а никаква данъци не плащат .нито вода ,ток освен да си сменя името на Хасан и аз да не плащам нищо .дай им само гюбеци свадби и деца да правят заради децките
Последни новини