Пребит от полицията студент е в "Пирогов" под охрана и без обвинение

Евгений Марчев - студент втори курс по право в Хага, е в неврохирургията на "Пирогов" с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка. Той е пребит от полицията на снощния протест в София. Това разказа за "Дневник" баща му, който също се казва Евгений Марчев, след като даде интервю за Сашо Диков в "Евроком".

Той опроверга шефове в МВР, че няма тежко пострадали от полицейско насилие на снощния протест.

Момчето е било пребито, без да е проявило агресия спрямо униформените, твърди бащата. Цяла нощ не му е оказана медицинска помощ, въпреки че майка му, която е хирург - д-р Димитрова, е установила лично тежкото му състояние.

Контактът с пострадалия в момента е невъзможен, тъй като той е с отнет телефон и е арестуван в неврохирургията, пазят го полицаи, въпреки че няма обвинение. Устно му казали, че ще го обвинят за хулиганство.

Според разказа на бащата, младият Евгений Марчев се озовал на протеста с приятели. В един момент се озовал на първа линия близо до Министерския съвет. Зад него напирали младежи с маски, черни блузи с къси ръкави и шапки. Те блъскали силно хората пред тях.

Тогава студентът бил извлечен от полицията и пребит. Бащата заяви за "Дневник", че още не е гледал заснетите от очевидци клипове с полицейско насилие, за да разпознае сина си. Няма потвърждение, че момчето е протестиращият, който се вижда на видеото, че полицаите го бият.

След като бил пребит, синът бил закаран в Трето РПУ. Притеснените му родители отишли там и започнали да се молят да го видят. Дошла линейка и откарала друг арестант - младеж с кървава рана на ръката. На нея обаче не е бил качен Марчев.

След настоятелни молби от страна на родителите майката е била допусната да го прегледа в килията и установила много тежкото му състояние. От Трето РПУ пратили родителите в СДВР да искат разрешение за линейка. Оттам уж разрешили, но линейка не дошла. Чак сутринта раненият Марчев бил откаран в "Пирогов" и настанен в неврохирургията.

Адвокат Николай Хаджигенов, който ще защитава бития студент, каза за "Дневник", че засега няма обвинение. Постоянна практика на полицията и прокуратурата обаче било да обвинява жертвите на полицейско насилие в хулиганство. Той очаква скоро младежът да бъде обвинен. Според адвоката няма нито една законова причина в момента момчето да е под арест в болницата. Според него целта е по този начин да бъде изолиран от медиите.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  16 -1
  17:54, 11 юли 2020
  Ако това момче почине ще тече фатмашка и герберастка кръв по улиците.
 • 2
  19
  1944
  9 -1
  17:56, 11 юли 2020
  Да дойде не десети ноември,а девети септември.Някои са за без съд и присъда за затвора,а може и за другаде!!!!!
 • 3
  3,
  3,15
  15 0
  17:59, 11 юли 2020
  Какво ви направи това невинно дете ,бе изроди полицейски,та така жестоко го бихте!
 • 4
  По
  Полиция
  9 0
  20:56, 11 юли 2020
  Тъпите полицаи са говеда и половина, сега ще ги прикриват и ще чакат да мине време да се забрави за случая. Хей, тъпи шапкари долни, да ви е.а майката боклуци !
 • 5
  12
  123
  6 0
  00:33, 12 юли 2020
  Реваха ката педали за по високи заплати. Ще падне Боко и ще ги търсим идиотите и ще ядат хурката те и близките им.Пълен реподбор и некадърните и комлексирани ченгета вън да копат канали боклуците.Намаление на заплатите те и без това нищо не вършат.
 • 6
  Уж
  Ужасен
  4 0
  09:15, 12 юли 2020
  Гледах видеото и съм потресен !Срам ме е! Това в униформите не са българи!
  • 3,
   3,14
   3 0
   11:04, 12 юли 2020
   Това са еничарите на .........!

Случаен виц

Последни новини